Как да развием нашата интуиция с помощта на Танзанит- cкъпоценният камък на трансформацията?

Когато Хенри Плат, президентът на Tiffany’s, за първи път видял този скъпоценен камък (танзанит), той го обявил за „най-красивият скъпоценен камък, открит от 2000 години“.

Какво е духовното значение на танзанит?

Танзанитът е открит едва през 1960 г., така че той няма дълга духовна история, но неговото формиране и откриване разкрива нематериална връзка с метафизичното. Танзанитът е роден преди половин милиард години, когато свещеният връх Килиманджаро бълбука наблизо. Той кристализира в земната кора в продължение на стотици милиони години, проправяйки си път към повърхността.

Танзанитът всъщност постига своя оттенък чрез топлинна обработка. Според местната легенда това е открито само благодарение на светкавица запалилa хълмовете около най-известните планини в Африка, което промени съдбата на пренебрегвания преди това танзанит. Камъкът, който естествено изглежда като гладко кафяво камъче, e разпръснат  на пода на вулканичния басейн на Мерлани. Докато един ден не удари мълния и предизвика пожар, който разгоря района с пламъци. Когато пожарите утихнаха, пастирите масаи, които пазеха кравите си, забелязаха странно синьо сияние сред обикновено матовите кафяви камъни и скали, които лежаха върху овъглена земя. Те бяха открили Танзанит.

Масаите вярват, че скъпоценният камък е дар от боговете, тъй като синият цвят винаги е бил свещен за тях. Този подарък от огньовете е довел до традиция, при която подарък танзанит се дава на жена след раждането на дете, за да донесе късмет.

Танзанитът е свързващ камък, способен да преодолее пропастта между физическия свят и духовния свят. Това ще позволи на вашите психически способности да процъфтяват и ще подпомогне ясновидството, интуицията и самопознанието.

Гамата от цветове на танзанит от синьо до лилаво означава, че има влияние върху три чакри, гърлото, третото око и короната. Тези чакри още веднъж подчертават връзката между физическия и метафизичния план, както и ясновидството, креативността, общуването, мира и спокойствието. Много мощен скъпоценен камък.

Скъпоценният камък на трансформацията

Този камък привлече вниманието на известните бижутери в Ню Йорк „Tiffany & Co“, които решиха да преименуват редкия скъпоценен камък и да го представят на американския и европейския пазар.

Откриването на танзанит се смяташе за едно от най-вълнуващите събития на 20-ти век за любителите на скъпоценни камъни. Камъкът със сигурност завладя сърцата със своите индигови нюанси, със силата и душата си и най-вече – със своята рядкост. Но въпреки рядкостта на този оскъден камък, неговата новост и вълнението, което предизвика, накараха всички да забравят да го оценят правилно за карат. Това означава, че цената на танзанит може да варира. Сами можете да видите цените:

Скъпоценният камък има трихроична структура, което означава, че променя цвета си при всеки наклон на слънчева светлина. Може да омекне до виолетово и индиго или да се задълбочи в най-тъмните най-богати нюанси на синьото. Заедно с красотата си, той идва и с зрял набор от лечебни ползи и голяма вибрационна енергия. Той е пълен с хладнокръвие и хармония и ни помага да забавим темпото, да се успокоим и да разтворим стари мисли и модели, които ни тежат като котви.

Къде се намира танзанит?

Танзанитът се намира на едно малко място в Танзания, недалеч от планината Килиманджаро в хълмовете Мерелани в планината Лелатема на малка ивица земя, дълга едва 4 км.

Ползи от танзанит

Мистерия и величие са в сърцето на танзанитския камък. Благодарение на високите вибрации и високата енергия, този скъпоценен камък може да ви внесе в усещане за дълбока медитация и божествено изцеление. Танзанитът не само ни помага да намерим нашето сладко вътрешно спокойствие и изчиства старите модели, но също така ни настройва да отворим умовете и сърцата си за всякакви психически способности, които имаме. Свързването с Вселената и подхранването на ясновидски и космически възможности ни помага да се възстановим и възобновим собствената си сила. Да разгледаме всички начини, по които танзанитът може да стимулира радостта, баланса и по-високата цел.

Танзанитът помага не само духовно, но и физически. Подсилва имунната система, регенерира клетките, облекчава артрита, намалява симптомите на главоболие и мигрена и подпомага възстановяването след операция, като успокоява страничните ефекти. Дори се казва, че съживява хората от кома, такъв е ефектът му върху клетките.

Други предимства включват лечение на кожни заболявания, като стимул за растеж на космените фоликули и лечение на копривна треска и обриви.

Танзанитът е най-добре да се носи високо върху тялото, обеци и щипки за коса, за да бъдат близо до чакрите на короната и третото око или огърлици и висулки за стимулиране на гърлената чакра. Съхранявайте кристал или камъче за лесен достъп през целия ден, така че да може да се държи или търка между пръста и палеца, когато се нуждаете от успокоение. Направете еликсир от танзанит вода и пийте преди лягане, за да се наспи добре.

Физическо изцеление

Танзанитът е страхотен имуностимулатор. Този скъпоценен камък насърчава регенерацията, което означава, че кожата, косата и клетките могат отново да намерят своя перфектен блясък на здравето. Мекият скъпоценен камък индиго също е добър камък, който да имате наблизо, ако се възстановявате от заболяване или медицинска процедура. Разкошният скъпоценен камък с виолетова светлина ви вдъхва сила и също така помага на тялото за детоксикация и може да се използва като талисман или амулет за тези, които се опитват да преодолеят проблемите на зависимостта от алкохол или нещо друго. И накрая, благодарение на тази нежна спокойна радост, танзанитът може да помогне при проблеми със стрес, нерви, мигрена и други проблеми, свързани с напрежението.

Емоционално изцеление

Нахранете душата си с цялото удоволствие, което заслужавате, и оставете танзанитския камък да сияе с любовта си върху вас. Този красив сияен скъпоценен камък помага на тревогите да се стопят. Това прави, като ни напомня, че можем да бъдем двигатели в собствения си живот и че не сме безсилни, когато става въпрос за изборите, които правим. Той внушава тихо чувство за собственост и увереност – такова, което не трябва да е голямо и ефектно, но може да бъде автентично, центрирано и свързано със сърцето. С всичко това също ни помага да преодолеем страха, да се освободим от тревогите, които може би сме стискали за гърдите, и ни пренася с лекота през идеята за криза.

Метафизичен

Метафизичното е мястото, където танзанитският камък наистина блести. Като дълбок индиго и син скъпоценен камък, танзанитът е свързан с чакрата на третото око и чакрата на гърлото. Винаги е знак за голямо изцеление, когато камъкът работи в тясно сътрудничество с двете чакри. Гърлената чакра е седалището на нашата интимна истина и начина, по който предаваме автентичното си аз на външния свят. Когато имаме ясна линия на енергия, минаваща от нашето сърце към гърлото и към третото око, това ни предпазва от това кои сме и ни помага да живеем в светлината на себе си. Третото око е друга невероятно важна чакра и е вратата към нашия кладенец на вътрешната мъдрост. Когато сме отворени, ние сме в състояние да се доверим, че имаме отговорите и да се отдадем на всякакви екстрасенсорни способности, които може да сме натискали надолу в миналото.

Как да използвате танзанитни камъни

Tiffany & Co видяха огромна стойност в танзанитния камък, използван в бижута и с добра причина. Въпреки че магазинът за бижута в Ню Йорк може би просто се е интересувал да вдъхновява хората да купуват красив скъпоценен камък, древното предание ни казва, че наличието на кристали като бижута е чудесен начин да се възползваме от тяхната най-пълна и уникална сила. Но има и други начини да използвате танзанитния камък, можете да го приветствате във вашия дом, офис или в някоя от вашите ясновидски или лечебни практики. Ето как можете да извлечете най-доброто от скъпоценния камък на Танзанит…

Бижута

Както споменахме, един от най-добрите начини да използвате кристалите и цялата им лечебна енергия е да ги носите като бижу. Контактът на лечебните камъни с кожата означават, че няма нищо, което да пречи и да прекъсва потока на вибрационната енергия. Той гарантира, че лечебните вибрации могат да отидат точно там, където са необходими. Носенето на танзанит като висулка може да насърчи камъка да остане в близък контакт с гърлото и да изчисти всички запушвания, които могат да се натрупат в тази област. Чифт танзанитни обеци също ще събудят чакрата на третото око и ще ви поддържат свързани със собствената ви вътрешна мъдрост. Носенето на гривна от танзанит помага на скъпоценния камък да се притисне към пулса, който ще изпрати вълнообразни вибрации на намерение и изцеление по цялото тяло.

За тези, които искат да съчетаят своя танзанит камък с други скъпоценни камъни, които работят в блажена хармония, има много красиви възможности за избор. Аметистът е невероятен партньор за Танзанит и завършва целия този блок на по-високите чакри. Аметистът споделя спокойствието на танзанит и със своите изчистващи вибрации на коронната чакра, той също така гарантира, че завинаги подхранвате своето висше съзнание и че вашата истина е свързана с космическата по-голяма картина. На физическо ниво аметистът също така подпомага лечението на тялото, балансира нервите и гарантира, че не сте натежавани от притеснения, мигрена или липса на сън.

Турмалинът е друг добър скъпоценен камък за танзанит. Като защитен и заземяващ камък, турмалинът може да ви гарантира, че сте в безопасност и ще сте с единия крак на пода, дори когато имате достъп до работа с по-висок дух. Освен това има творчески и радостни елементи, които могат да засилят чувството за щастие, което танзанитът изгражда в нас. Гранатът е прекрасно съчетание и за танзанит. Това е скъпоценен камък, който предлага светещи насоки, заедно с топлина и подхранване. Аквамаринът също ще направи чудеса с танзанит, тъй като помага за отваряне на гърлената чакра и насърчава потока, доверието и способността да се отпускате.

Домашен офис

Танзанитът е изпълнен с красотата на водната енергия и това носи мир, яснота и поток във вашия свят. В практиката на Фън Шуй можете да поставите танзанитния камък във всяко пространство, което се нуждае от мир, тишина и отразяваща молитва и мисъл. Това е страхотен камък за поставяне във всяко работно пространство или офис, тъй като насърчава комуникацията и общуването. Танзанитът също носи топлина, светлина и яркост, която е напълно очарователна. Въпреки че има водна енергия във Фън Шуй, виолетовите лъчи стимулират голяма огнена енергия. Тази ян енергия е активна и ви помага да постигнете цялото си блаженство и повече, без да изпадате в пасивност.

Можете също да използвате танзанит във всякакъв вид духовна работа, тъй като е космически скъпоценен камък. Танзанитът може да бъде страхотен амулет, който да имате наблизо, когато работите с ангели или карти Таро, когато работите радиестезично или търсите бъдещето, когато разгадаете работата на сънищата или водите дневник. Това е камък на дълбока медитация, което също го прави добър скъпоценен камък, който да имате наоколо, когато искате да се впуснете в молитва.

Как да почистите танзанитни камъни

Поддържането на вашия скъпоценен танзанит чист и зареден е най-добрият начин да се възползвате максимално от тази магия на виолетов пламък. Както всички кристали, танзанитът може да се замъгли или да стане тежък или застоял, когато е участвал в голяма енергийна работа. Можете да събудите цялата натрупана енергия и да изведете кристалния си пакет до върха на силата си с прост ритуал за почистване. Един от най-добрите начини за почистване на танзанит е да го пуснете под хладка вода. Като воден камък по някакъв начин сам по себе си той реагира много добре на водата. Мека четка също може да работи, ако смятате, че се нуждае от допълнителна доза енергийно изчистване.

Има и други начини да почистите и заредите своя танзанит и ето няколко, които обожаваме…

  • Намажете своя танзанит камък със градински чай или друга енергична пръчка за размазване
  • Поставете своя Танзанит на светлината на пълнолунието
  • Заровете вашия танзанит в почвата или го поставете в саксия с растение, за да позволите на земята да го регенерира

Последни мисли

Танзанитът е мощен и положителен камък. Танзанит иска да станете по-леки, по-меки и по-настроени към това, което сте. Когато вървим в искрящите лъчи на истината, когато нашата мъдрост ни държи на място и когато останем заобиколени от сладка и спокойна радост, можем да постигнем невероятни неща.

Какво мислите за Танзанит? Съгласни ли сте с Tiffany & Co, че това е най-красивият скъпоценен камък на 20-ти век или има друг камък от виолетов пламък, който говори на сърцето ви?

Регистрирай се за Безплатно Видео:

„Изкуството да казвам „Не“, как да видя своята уникалност и неповторимост?“

Как нумерологията ще ми помогне да развия своята самооценка?

Originally posted 2022-05-07 20:15:14.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *